Owocowe szaleństwo w wytrawnej odsłonie z firmą Eterno w restauracji Cucina pod patronatem BlogerChef

Warsztaty kulinarne dla blogerów  - 06.07.2013 Poznań - idea "Wiesz co jesz" 


W ostatnio sobotę miałam okazję ponownie odwiedzić restaurację Cucinę, w której miałam już okazję być podczas Dietetycznych Rewolucji z OLEOFARM, o których pisałam TUTAJ i TUTAJ. Tym razem spotkanie odbyło się pod nazwą OWOCOWE SZALEŃSTWO W WYTRAWNEJ ODSŁONIE, a ja z mojej strony pragnę bardzo podziękować Kasi z bloga wkrainiesmaku.pl za zaproszenie i za możliwość uczestnictwa w takim spotkaniu.


Chcąc opisać Wam wszystko - postanowiłam pójść trochę wg planu spotkania :)


AGENDA WARSZTATÓW KULINARNYCH DLA BLOGERÓW, 6 LIPCA 2013 R.

12:00 – 12:15 Wystawienie wypieków przyniesionych przez blogerów i ich uzupełnienie o produkty firmy Eterno


12:15 – 12:30 Powitanie gości:
Cucina – Ewa Oldenburg


BlogerChef – Katarzyna Szatkowska


Eterno – Barbara Stelmach


12:30 – 13:00 Pokaz kulinarny Ernesta Jagodzińskiego i zaproszenie do warsztatów


 Szef kuchni Restauracji Cucina jak zawsze zachwycał, jego propozycje były bardzo zaskakujące, ale wyglądały przepysznie i pewnie tak też i smakowały. Poniżej przekąski przygotowane przez Ernesta Jagodzińskiego.


13:00 – 13:45 Przygotowywanie przekąsek przez uczestników


To, co się podoba w tych warsztatach - wszystkie składniki są już gotowe - umyte, pokrojone, upieczone, itp. - nam pozostało jedynie komponowanie przekąsek - szkoda, że w domu to nie jest tak łatwo...


Spotkanie miało tytuł "Owocowe szaleństwo w wytrawnej odsłonie", którą to miały zapewnić produkty Eterno, przyznaję się, że nigdy wcześniej nie słyszałam o tych produktach i nie znałam tej marki, ale po ich wypróbowaniu stałam się ich fanką - nadają się nie tylko do przekąsek. 


Moje przygotowania przekąsek - najpierw się wahałam co by tu wybrać i przygotować...


Tak wyglądała moja przekąska z łososia, owoców i konfitury pomarańczowej, wbrew pozorom połączenie łososia z lekko słodkimi owocami dało świetny efekt.



13:45 – 14:15 Wspólny lunch i ocena dań przez Ernesta Jagodzińskiego
14:15 – 14:50 Wspólny deser


Poniżej zdjęcia przekąsek przygotowanych przez uczestników warsztatów.


14:50 - 15:00 Zakończenie i wykonanie grupowego zdjęcia


 Do domu wróciłam z produktami  Eterno, które świetnie sprawdzą się podczas przygotowywania ciast i deserów. Sprawdziłam na stronie - ceny tych produktów są w granicach 10-20 zł, można ich również szukać w delikatesach.


Podsumowując - spotkanie było bardzo sympatyczne, miałam okazję poznać nowe, ciekawe osoby, na początku czułam się trochę nieswojo i byłam onieśmielona - wśród doświadczonych blogerów kulinarnych, czułam się kompletnym laikiem. Nie mniej jednak jakoś dałam radę :) Lubię gotować i przygotowywać posiłki, myślę, że za jakiś czas - pewnie pod koniec roku - na blogu będą od czasu do czasu pojawiać się wpisy kulinarne, ale niestety musi to jeszcze trochę poczekać, gdyż obecnie nie mam za bardzo warunków do tworzenia takich postów...


Znacie produkty Eterno lub jakieś proste i smaczne pomysły na połączenie owoców i mięs ?



Słowa kluczowe: Owocowe szaleństwo w wytrawnej odsłonie warsztaty kulinarne dla blogerów w Poznaniu 2013 blog, spotkanie poznańskich i okolicznych blogerów z Eterno 2013 relacja blog nietypowe konfitury, przekąski z produktami eterno, blogerzy z Poznania i okolic spotkanie 2013,   restauracja Cucina wyspiańskiego Poznań City Center

Komentarze

  1. o kurcze! jak to wszystko pięknie wygląda!
    musiałyście się świetnie bawić :D

    OdpowiedzUsuń
  2. ja chcę takie warsztaty we Wrocławiu!

    http://nieperfekcyjnakasia.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na tych w Poznaniu była jedna blogerka z Wrocławia :)

      Usuń
  3. Mrrr, jakie pyszności! Kurczę, aż się zrobiłam głodna :) Fajnie udekorowałaś swoją przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetna relacja, chyba najbardziej dokładna :) Miło jest powspominać :) Mogę jeszcze dodać, ze nasze produkty są dostępne w Poznaniu i nie tylko w sieci Tradycyjne Jadło - poznańskiej firmie słynącej z zamiłowania do wielowiekowej polskiej tradycji wędliniarskiej.:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ETERNO bardzo dziękuje za przesympatyczne spotkanie. Gratuluję smaku i pomysłowości w kuchni. Do zobaczenia w kolejnych, świetnych projektach kulinarnych :)

      Usuń
  5. świetna akcja i relacja też ;) a to jedzenie wygląda znakomicie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Musiałaś się świetnie bawić!!!
    Mi aż ślinka cieknie jak na te fotki patrzę ;)

    Pozdrawiam i zapraszam do mnie na nn ;) Zuzia♥
    http://funfashion98.blogspot.dk/

    OdpowiedzUsuń
  7. Super, że mogłaś uczestniczyć w czymś takim ;)
    Pozdrawiam, ps. ładna sukieneczka.

    OdpowiedzUsuń
  8. Bardzo fajny pomysł by zorganizować takie spotkanie! Pysznie to wszystko wygląda ;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Wow! Musiało być świetnie :)

    Może obserwujemy? ;)
    Wpadaj dyverst.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  10. Aż chce się jeść :) Widać, że spotkanie było bardzo sympatyczne :)

    OdpowiedzUsuń
  11. swietne spotkanie ! aż miło sie ogląda zdjęcia:))) super
    pozdrawiam buźka:*

    OdpowiedzUsuń
  12. Fajna sprawa, wszystko wyglądało bardzo smakowicie ;)

    OdpowiedzUsuń
  13. Fajne spotkanie :) No i danie stworzone przez Ciebie wygląda apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

instagram @lifebymarcelka